Seoul-City - Reisverslag uit Seoel, Zuid-Korea van Ben Bogaerts - WaarBenJij.nu Seoul-City - Reisverslag uit Seoel, Zuid-Korea van Ben Bogaerts - WaarBenJij.nu

Seoul-City

Door: Ben

Blijf op de hoogte en volg Ben

03 Oktober 2009 | Zuid-Korea, Seoel

Dusssss....

Erg moe en uitgeput, want al zo`n 27 uur wakker. Maar ik rek de avond nog even op, zodat ik hopelijk vanaf morgen gewoon in een redelijk ritme zit.

De reis hiernaartoe is helemaal vlekkeloos verlopen. Zelfs het vinden van de juiste bus in Korea ging als vanzelf en met de uitgestippelde route van het guesthouse was ik daar (na een uurtje in de bus) ook in 2 minuten na uitstappen. Niet dat ik meteen in kon checken, want daar was het allemaal nog te vroeg voor. Het hostel had geen kaart van de stad (daar was de stad te groot voor, aldus...)dus toen ben ik zelf in eerste instantie wat gaan orienteren.

Na een uurtje terug gegaan om toch maar wat meer gerichte directie naar metro's enzo te krijgen. Want het desorienteerde allemaal wel een beetje. Het is dit weekend een soort Koreaanse thanksgiving en dat houdt in dat tegen alle principes best wel wat winkels dicht zijn en dat het relatief rustig in de stad is. Dat is eigenlijk best prettig binnenkomen. Ik wilde vandaag een nieuw, kantelbaar gebouw van Rem Koolhaas gaan bekijken en verder niet al te veel. Dat kantelbare gebouw was meer een soort skelet van een gebouw, dus je moet " het " waarschijnlijk in actie zien om het te begrijpen. Dat gebouw lag bij het kleinste van de vijf paleizen die Seoul rijk is en een historisch museum. Dus als je er dan toch bent...

Op de tast en het gevoel terug gelopen naar het hostel, langs een heel leuk stroompje. Dit was blijkbaar zo'n vijf jaar geleden een vies slootje dat door de stad liep, maar het is nu opgeknapt tot een wandelpromenade die lager ligt dan het verkeer, waardoor je je er buiten de stad waant. Een hele leuke oplossing, met fonteintjes en dingen enzo (bijvoorbeeld een heel stuk vol met afbeeldingen van ruiters op tegeltjes met het geluid van hoefgetrappel erachter gemonteerd) en de Koreanen zitten er met z`n alle langs om hun voeten af te koelen(of zouden er Dr. Fish vissen in zwemmen?, ik heb wel een paar karpers gezien trouwens). Het gevoel werkte trouwens niet helemaal optimaal en ook hier zijn de afstanden weer veel langer dan de kaartjes in mn reisgids suggereren.

De eerste indruk van Seoul is superpositief. Een echte megastad met van alles erop en eraan en ook een erg vriendelijke sfeer.

En je weet dat het goed zit als een straatverkoper By the rivers of Babylon van Bone M uit z'n radio laat komen en langs lopende mannen in pak dat vrolijk op z`n koreaans engels meezingen. Koreaans, dat wordt nog wat. Ik heb in het vliegtuig via een computerspel op het entertainmentsysteem woordjes geoefend en dat ging eigenlijk erg goed. Ik ben wel blij dat ik op schiphol een vertaalcomputer heb aangeschaft. Heel handig. Je typyt woorden in en ze komen er in "romaans koreaans" te staan en in het koreaanse schrift. Dus als dingen niet gaan lukken met handen, voeten en engels, heb ik een secret weapon. Ben erg benieuwd naar morgen en ook wat ik ga eten vanavond!

Groet!

Ben

• 03 Oktober 2009 - 09:39

Linda:

als van ouds :-)

• 03 Oktober 2009 - 17:33

Mam-Pap:

Hoi Ben,

Fijn te horen dat de reis voorspoedig verlopen is.
    Dat je moe en uitgeput bent hoort bij vakantie dat trekt wel bij.De foto,s komen nog een beetje onwerkelijk over,maar daar raken we zeer zeker wel aan gewend.Het ziet er in ieder geval zeer buitenlands uit.Het stroompje door de stad ziet er aanlokkelijk uit,maar je hebt een voorbeeld aan mij hoe het niet moet,dus een gewaarschuwd man telt voor twee.
    Veel groetjes,en vermaak je.

Je moeder.