Diep onder de indruk - Reisverslag uit Shanghai, China van Ben Bogaerts - WaarBenJij.nu Diep onder de indruk - Reisverslag uit Shanghai, China van Ben Bogaerts - WaarBenJij.nu

Diep onder de indruk

Door: Ben

Blijf op de hoogte en volg Ben

22 Oktober 2009 | China, Shanghai

Een snel bericht om te laten weten dat ik inmiddels veilig en wel midden in de ultieme chaos van Shanghai zit. Alleen de pick-up vanaf Pudong airport ging niet helemaal vlekkelooos, maar een telefoontje van een dame bij een autoverhuurbedrijf hielp een heel eind.

De auto in om in een grijze mist naar Shanghai te rijden. Onderweg werd het al steeds drukker en uiteindelijk via een dikke file het hostel bereikt. Op het eerste gezicht perfect gelegen, vlakbij People's square, ik noem het maar even de dam van Shanghai.

De eerste indruk is niet te beschrijven. Overal waar ik kijk steken de meest bizarre wolkenkrabbers de lucht in en grondniveau staan bijvoorbeeld nog redelijk oude gebouwen in een europese stijl. Het is echt overweldigend en een nieuwe hectiek die ik vanavond nog even niet aankan.

Daarom ga ik hier op het dakterras van m'n hostel de plannen verder smeden. Het is hier nog best lekker weer, 23 graden overdag. Maar de stad is ook behoorlijk viezig, zoveel verkeer en overal wordt gebouwd wat ook veel stof oplevert. Shanghai is zich aan het opmaken voor de World Expo 2010 en in tegenstelling tot andere steden waar vaak voor locaties buiten het centrum gekozen wordt, gaat het hier midden in de stad plaatsvinden. Er komen dus nog meer waanzinnige gebouwen bij en dan moet ik volgend jaar dus weer terug.

Gisteren kreeg ik ineens ontzettende souvenirrust over me heen toen ik me bedacht dat ik toch nog een handbagagekoffer moest hebben. Die heb ik hier zojuist in een gigantisch warenhuis aangescaft, dus nu kan die helemaal vol mee terug.

Eten is hier natuurlijk weer een nieuw avontuur, maar vanavond goed gelukt in de food floor van dat warenhuis. Lekker Japans, want waarom niet.

Groet!

PS: foto's uploaden lukt weer. Bij het vorige bericht o.a. een aantal foto's uit de Joint Security Area en een blik op Noord Korea

• 22 Oktober 2009 - 12:19

Puise:

Ha die Ben, leuk om je reisverhalen in Azie te lezen tijdens mijn zwangerschapsverlof. Wens je nog veel plezier in Shang Hai. Proef de gebakken dumplings (deegpakketjes met vlees erin) die je op straat kan kopen of "drunken chicken".

• 22 Oktober 2009 - 19:06

Mam:

Go Ben,wat gigantisch.
    Ik denk dat je dit gewoon moet zien om je een voorstelling te kunnen maken.Geniet er gewoon maar van.
    Groetjes.