Ik zwem door het water...
Door: Ben
Blijf op de hoogte en volg Ben
21 Juni 2006 | Nicaragua, Granada
Het is hier echt ontzettend warm (voetbal als excuus om niet door de verzengende straten te slenteren) en het heeft hier de afgelopen dagen ook nauwelijks geregend ;). De stad staat vol met oude koloniale gebouwen, deels in staat van ontbinding, deels goed gerestaureerd. Doordat er vrij weinig verkeer is (volgens mij in heel Nicaragua, mischien uitgezonderd Managua) is het hier geweldig om door de stad te lopen en te genieten van al het gedoe (straatverkopers, schoenenlappers, paarden, marktjes) om je heen. En ik ga Daddy Yankee ook steeds meer waarderen.
Ik ben vandaag verhuisd van hostel Oasis naar Hostel Nicaroa, voor een wat meer authentieke sfeer en een vlucht uit de wereld van de backbackers. Ik blijf niet aan de gang met uitleggen dat Kurt Cobain al 12 jaar dood is (en Che Geuvara nog veel langer) en dat ze nu toch echt verder moeten met hun leven. En een hangmat is niet de oplossing voor het sociale isolement waar je thuis in verkeert.
Gisteren met Becky naar de laguna Apoyo geweest, een kratermeer met het lekkerste zoete water ooit. De hele dag genixt op het kiezelstrand en 's avonds nog even de stad in.
Zojuist een museum bezocht met van die heerlijke precolombiaanse potten en beelden en nu dus in afwachting van. Ik load wat foto's op en ga douchen (naakt). Oh ja, zojuist een mailtje van Larry gehad. Hij had een filmpje op internet gevonden van een worm die uit iemands huid komt. Als hij de link doorgestuurd heeft zal ik deze plaatsen.
Met liefde,
Ben
PS: 4 uur later is het hier inmiddels 17.00 uur geworden. Het aardige van Nicaragua is dat de steden grote problemen hebben met het betalen van de electriciteitsrekening. Daarom sluit de energiemaatschappij op willekeurige tijdstippen de stroom tijdelijk af, voor minimaal 1, soms 2, 3 en nu zelfs 4 uur. Op deze manier zijn de laatste 2 wedstrijden van Nederland hier niet te zien geweest. Na gewacht te hebben tot zowat het einde van de wedstrijd, besloot ik toch maar de stad in te gaan, waar ik gestraft werd voor mijn gekanker op de hitte door een keiharde stortbui. Het kan allemaal verkeren. Tot de volgende keer.
21 Juni 2006 - 19:26
Eva:
Bennie,
Ik geniet elke keer weer van je verhalen. Zorg dat je alles eruit haalt wat erin zit en maak mooie foto's van die mooie vrouwen daar!
Hoe gaat het met je Spaans? Kom je ook nog verder dan "tengo hambre"?
Oohh, het voetballen begint, doeiiiiiiiii -
22 Juni 2006 - 06:19
Linda B:
je hebt aan de wedstrijd nederland-agrentinie niets gemist hoor!...0-0 -
22 Juni 2006 - 07:30
Wup's Mum:
Wat ongelofelijk mooi die laguna. Krijg nu al zin in mijn vakantie. Het enige water wat ik momenteel zie is uit de hemel, in onze vijver en het zwembad van Iris (0,5 meter breed).
Trouwens, dat beeld van El diablo is wel erg duister...
Toedels! -
22 Juni 2006 - 07:55
Nut Schaap:
Offerpotten; Genieten komt in vele vormen.