... en de zon die schijnt
Door: Ben
Blijf op de hoogte en volg Ben
19 Augustus 2006 | Mexico, Chetumal
Eigenlijk wilde ik vandaag nog verder gaan naar Tulum, maar het was net iets te lang op de bus wachten en aangezien ik alweer vanaf vanmorgen in alle vroegte bezig ben geweest zit ik nu dus in een hotel in Chetumal. Een grote kans dat het hetzelfde is als waar ik zes jaar geleden ook al een keer gezeten heb, maar zeker weten doe ik het niet.
Ook dacht ik dat ik op een gegeven moment wel eens een keer aan de hitte gewent zou raken, maar niets van dat. De zon leek nog nooit harder gebrand te hebben dan de afgelopen vier dagen in Belize. Eerst was daar de zandbak die Placencia heette. Het hele dorp (wat bestond uit één verharde weg en één voetpad dat de hoofdstraat was en die parallel liep aan de verharde weg) lijkt gebouwd op strand te zijn. Je sjouwt je dus helemaal lam door het mulle zand. De eerste avond kon ik me nog moeilijk orienteren, te weinig straten kan ook verwarrend werken.
De eerste ochtend in Placencia dacht ik mooi voor de ergste hitte de plaatst te gaan verkennen en het beste stuk strand uit te gaan zoeken. Na een half uur was het alsof ik al een hele dag door de hitte gebanjerd had. Strand blijkt niet helemaal het ding van Belize te zijn. Terwijl in mijn gedachte de hele kustlijn van Belize één groot strand was, blijkt er alleen in Placencia en in Hopkins (waar ik niet ben geweest) strand te zijn. De kustlijn bestaat voornamelijk uit mangrove, en naar onze snorkelgids ons gister vertelde is dit noodzakelijk om er voor te zorgen dat Belize niet bij elke orkaan weggespoeld wordt.
In Placencia zat ik in een klein hotel, waar gelukkig ook een paar andere gasten waren om het niet te saai te doen worden ´s avonds. Na één dag aan het strand(je) te hebben gelegen, zat ik de volgende dag wederom in de Hokey Pokey Water Taxi richting Mango Creek. Vandaaruit met de bus naar Belize City. Die stad heeft een zeer bizarre entree: de hoofdstraat de stad in loopt midden door een kerkhof. Vanuit Belize City direct verder gevaren naar Caye Caulker, een klein eiland op 3 kwartier varen van Belize Stad.
Nu was ik echt terug in de wereld van het massa tourisme, super Amerikaans en met prijzen die ik al bijna drie-en-halve maand niet meer had gezien. De snorkeltrip maakte gisteren echter veel goed. Wat een perfect water en wat een trip: eerst gesnorkeld met Manatees (een soort zeekoe), vervolgens naar een schipwrak met een gigantische hoeveelheid vis, daarna gebbq-ed op de onbewoonde helft van Caye Caulker en vervolgens uitgebuikt boven het koraal en ten slotte nog gesnorkeld met nurse sharks en stingrays. Die laatste twee kwamen eigenlijk niet op die plek voor, maar zijn inmiddels volledig gedomesticeerd en komen al naar de boot toe zwemmen als ze de motor horen. Men voert ze namelijk dagelijks sardientjes op die plek.
De laatste avond viel alles ook nog op z´n plaats en heb ik wat gegeten en gedronken met een Duits stel, een Fransman en een Nieuw Zeelandse die in Luxemburg woont.
Ik ga eens effe kijken of ik ergens een taco kan vinden!
Aight,
Ben
19 Augustus 2006 - 22:10
LB:
toch wel een aantal foto's die het predikaat mooiste kunnen krijgen -
20 Augustus 2006 - 07:56
Mootje:
Wat een prachtige foto's. Hopelijk krijg ik er straks op vakantie ook een paar. Mocht het nog doorgaan... We hebben moeten annuleren, hopelijk geeft de dok maandag een go en gaat een last minute ons nog wegvoeren van dit door regen en onweer geteisterde oord genaamd Assendelft... -
20 Augustus 2006 - 10:45
Claire En Sophie:
Jeetje Ben, we hebben je foto\'s weer eens bekeken, maar wat ben jij asociaal bruin zeg!
Wel super mooie foto\'s.
6 jaar geleden
In Chetumal hebben we toen in een hotel gezeten met die Ierse kleuterleraar.(Je weet wel, die het verhaal vertelde van kleuteronderwijzers die niet meer in de jury mochten zitten van een rechtbank na 3 jaar onderwijzen). Hoe dat hotel eruit zag weet ik niet meer. We hadden in ieder geval een 3 persoons kamer met gelige muren.
Aan de foto\'s te zien moet het een erg mooie reis zijn. Wanneer kom je terug? Je schreef op je kaart in de herfst!?
Bij ons zijn er niet veel ontwikkelingen, we zijn gewoon aan het werk.
Jeroen en ik zijn wel op vakantie geweest naar de Baltische Staten.
Iets minder tropische bestemming, maar ook erg gaaf.
Zie je gauw!?
Groeten van de zusjes van Hoof