In de verte praat een Amerikaan...
Blijf op de hoogte en volg Ben
17 Mei 2006 | Panama, Bocas del Toro
De Spaanse lessen hier zijn echt een aanrader! Helaas zijn de lestijden door omstandigheden telkens weer wat anders zijn (als het goed is volgende week structureel in de ochtend). Ik zit samen met Larry (muzikaal begeleider van modern dansende college girls uit Virginia) in een 2 persoonsklas. Larry en ik zitten ongeveer op hetzelfde niveau qua Spaans en houding ten opzichte van Bush. Over dat laatste is Larry waarschijnlijk nog explicieter dan wie dan ook in Nederland. Hij kan niet 1 goede daad van Bush verzinnen en had het liefst gezien dat Carter nog president van de VS was. Zoals alle Amerikanen hier is ook hij stiekum op zoek naar property for retirement, voor als dat eindelijk zover is. Het schijnt dat oud zijn in de VS over een paar jaar gewoon onbetaalbaar is, terwijl ik dacht dat juist de rijke Amerikanen hier een huis kochten voor hun oude dag. Bocas del Toro is echter inmiddels voor Larry ook wat te hoog gegrepen qua grondprijzen.
De lessen Spaans worden iedere dag door 2 of 3 verschillende docenten gegeven en bestaan uit het ontwikkelen van woordenschat, grammatica, conversatie training en spelletjes. De eerste twee dagen kregen we de eerste twee uur les van Edi uit Colombia (om de een of andere reden geeft hij echter vanaf vandaag geen les meer) Edi, die met zijn legerbroek op een authentieke paramilitair lijkt was een strenge docent, die constant het Spaans bij ons forceerde. Erg prettig. Ook was het een bijna sterotype Latijns Amerikaan, die als voorbeeld bijvoorbeeld zinnen gaf als "Ella necesita un hombre Colombian", terwijl hij vanuit zijn ooghoeken naar wie hij noemde 'La Reina de Holanda' keek.
Verder krijgen we ook les van de meer zachtmoedige Wilbert. Hij is een Panamees, die momenteel in Costa Rica woont, maar nu naar Bocas del Toro is overgekomen om hier spaans te doceren. Wilbert is meer van het belonen. Elke poging tot wat voor soort Spaans van onze kant wordt beloond met een complimenteus "muy bien..". Na 2 uur les van de Colombiaanse drillinstructor een mooie afwisseling.
Tot slot hebben we inmiddels ook twee maal les gehad van een Panamese dame met een wat moeilijkere naam. Zij is vooral erg enthousiast, supervriendelijk en houdt van chocolade en pina colada.
Gisteren heb ik samen met Larry en Bob (de Engelse jongen die hier een tijdje met zijn Panamese vriendin is) een middagtocht naar Red Frog Beach gemaakt. Ik ga de foto's voor zich laten spreken, want het was te paradijselijk voor woorden.
Bij terugkomst zat het Panamese meisje met haar oor tegen de radio op te gaan in de Reggeaton die uit de speakers schalde. Als Latijns Amerikaanse vrouw had ze dat effe nodig.
De komende dagen zullen waarschijnlijk gevuld gaan worden met een schildpadden tocht, een BBQ en vrijdag stappen in de heetste bar van Bocas del Toro, in de vertaling "Het scheepswrak". Deze bar heet zo, omdat in het midden van de dansvloer een gat is, waaronder je een gezonken boot in de zee kan zien liggen.
Ik vrees dat het zal kunnen gaan tippen aan de Play Nasty!
Groet,
Ben
18 Mei 2006 - 00:27
Nathalie:
Hee Ben,
Klinkt super allemaal! Iig beter dan de nachtdiensten die ik draai...
Verder bespeur ik enige overeenkomsten tussen mij en die Panamese dame van wie jij les krijgt. (houdt zij toevallig ook van Malibu-chocomel?)
Groetjes, Nathalie -
18 Mei 2006 - 07:39
Mootje:
Bericht op marktplaats is geplaatst voor die 4-wheel drive buggy! Die kikkertjes zien eruit als snoepjes, dus dat zal Iris leuk vinden. We komen z.s.m. Hopelijk kunnen Onno en Marieke het hier met z'n tweetjes aan! -
18 Mei 2006 - 10:00
Nicole:
ben, je moet deze verhaaltjes straks bundelen en opsturen naar een uitgever.
ik heb nog nooit eerder met plezier iemands reisverhalen gelezen -
18 Mei 2006 - 14:16
Freek:
Nicole heeft gelijk! Ben, uit welk duister gaatje heb je dit talent vandaan gehaald? ik zeg een column in de Gin - Mo, meld hem vast aan, wil je? -
18 Mei 2006 - 20:46
Spuis & Co:
He Jungle Joe,
Tijdens al die avonturen moet je natuurlijk opletten wat je eet....... vertrouw me en peuzel af en toe een knapperige zanahoria.... dan komt het allemaal goed.
Sinds je vertrek is het zanahoria aanbod aan het IJsbaanpad trouwens drastisch gedaald, maar gelukkig hebben Erica en Anniek deze week verstandig inkopen gedaan.
Veel plezier op je Temptation Island!
19 Mei 2006 - 06:30
Jorn:
mooie omgeving Ben,
ik wacht met smart op de recensie van je over het scheepswrak. wellicht een aanbeveling waard.
19 Mei 2006 - 11:13
Joost:
Buenos días señor Ben!
Tengo celos! (en tot zover mijn spaans, uit een boekje). Ziet er uit als een leuk plekje daar Ben. Erg leuk om te lezen. Succes met het Spaans leren!
Hasta la vista, baby! -
19 Mei 2006 - 13:09
Marieke:
Teamtijd! Oh... wat ongezellig nou zonder jou! Enne, is het volgende hoofdstuk van mijn verhaal al gevorderd?! -
20 Mei 2006 - 20:03
Insomnia:
Hey!" nice ride....very cool know are in panama. i'm of other country but too, i live in panama. have some email?¿ msn ?
bye take care and i hope have greats moments here.
insomnia1303@gmail.com
bye hugs and kisses from a colombiangirl ;)