Dark Shadows - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Ben Bogaerts - WaarBenJij.nu Dark Shadows - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Ben Bogaerts - WaarBenJij.nu

Dark Shadows

Door: Ben

Blijf op de hoogte en volg Ben

13 Mei 2012 | Thailand, Bangkok

Deze middag de eerste Thaise bioscoop ervaring gehad. "Dark Shadows" van Tim Burton. Hele fijne klassieke Burton/Depp film, die mij het vertrouwen in de Volkskrant (2 sterren?!?!) doet verliezen. Superrollen van Johny Depp, Helena Bonham Carter, Michelle Pfeifer (wow! nog steeds), Eva Greene en Chloe Grace Moretz. Hoe mooi de films van Tim Burton ook zijn, vaak dwaal ik toch een beetje af en duren ze net wat te lang. Heb me nu geen moment verveeld. Kan ook zijn dat het voor het eerst in 2 maanden is dat ik in een bioscoop zit. Ik was er in ieder geval echt aan toe!

Ik had al wel wat gelezen over de Thaise bioscopen die vrij lux en toch goedkoop zijn. Mijn bioscoop was geen topper qua luxe, maar toch fijne ruime zitplaatsen en achteroverhellende stoelen waardoor je ongeneerd onderuit gezakt de film kan kijken. Eerst krijg je 20 minuten trailers voorgeschoteld. Waaronder een aantal Thaise horrorfilms die er erg veelbelovend uitzagen. Hoop dat er ooit de mogelijkheid is om die met Engelse subtitels te bekijken. En dan plots (had ik ook wel ergens gelezen, maar even niet bij stilgestaan) plots het beeld van koning Buhmibol op het scherm, met de tekst "Please pay respect to our king". Het geroezemoes valt stil, iedereen springt op en ongeveer twee minuten kijken we staand naar foto's uit het leven van de koning en luisteren we naar het koningslied.

Dit weekend was erg leuk. Gisteren voor het eerst gesocialiseerd buiten het reguliere uitgaans en koninginnedag receptie publiek. Via een collega was ik gelinkt aan een Italiaan (Max) die hier bij Lowe werkt en zijn vrouw die hier bij Unilever werkt. Een vriendin van haar was jarig en ze gingen uit eten. Uiteindelijk met z'n zessen (ook nog de man van die vriendin en een Amerikaan) heel lekker Mediterraans gegeten (Gazpacho!).

Ik was uiteindelijk voor zoiets als dit best zenuwachtig, voel me al gauw te veel en vind het eigenlijk ook een beetje raar om op zo'n "gekoppelde" manier mensen te ontmoeten. Maar het was direct een groot succes. Leuke, enthousiaste mensen (en dat werkt dan weer heel aanstekelijk). Gaat wel vervolgd worden.

Max en z'n vrouw (en bijbehorend zoontje, 9 maanden, was er ook bij) gingen redelijk vroeg naar huis om dat het jongetje er een beetje doorheen was.

De Amerikaan, Andy, had net met z'n rugby team (The Old Bangkok Bangers... ;) )tegen een expat team uit Hong Kong gespeeld en er moest natuurlijk nog uitgegaan worden. Nou is het natuurlijk moeilijk om niet met een rugby team Bangkok in te gaan.

Het team (zowel het Thaise als het Hongkongse) vond ik behoorlijk bizar. Van jonge en sportieve gasten, tot de wat verlopen expats. Mooi was het bijvoorbeeld dat een man op een gegeven moment ging vertellen over hoe anders zijn week was in vergelijking met z'n weekenden (les geven aan 7/8 jarigen). Wordt ie door een vadsige Fransoos afgekapt dat het niemand eigenlijk wat interesseert wat ie doet en dat het gewoon om bier drinken en wat daar verder nog bijkomt draait. Tot zover "The human Angle". Ik probeerde nog iets van dat ht toch mooi is alle kanten van je persoonlijkheid kwijt te kunnen, maar de klik tussen mij en het gros van de "Rugby-ers" was toch gering. Hoewel ik best van bier hou. Maar toch een erg leuke avond al met al.

Vorige week was ik een weekend in de oude hoofdstad Ayutthaya. Zoals verwacht... al snel tempel moeheid. Maar ik heb er lekker rondgefietst en onverwacht, terwijl dat ECHT niet de bedoeling was toch ook wel wild gestapt. Met een Thai die ik een kroeg tegenkwam naar een discotheek buiten het historische centrum. Was nog lastig om hem de volgende dag van me af te schudden (had m'n telefoonnummer) want ik moest eigenlijk naar zijn restaurant/ cafe komen. Maar ik besloot te focussen op de reden waarom ik daar was: tempels kijken en rond fietsen. Ik plak er wat foto's bij.

Verder niet zoveel nieuws. Doordat ik momenteel vooral met desk-werk bezig ben kunnen de weken soms wat eenzaam voelen, maar dat wordt dan opgelost met skypende collega's en over 1,5 week staat er een korte trip naar India op het programma.

Dusss... ik had een geweldig weekend. Ik hoop dat jullie dat ook hebben gehad!

Groet aan allen!

Ben

• 13 Mei 2012 - 18:56

Linda:

hee klinkt gezellig en ik ga dark shadows ook kijken!! Misschien in juli een thaise horror pakken :)

• 14 Mei 2012 - 10:33

Eefke:

lijkt me ook wel heftig die expo over HIV en kids. goeie tijd in India ;-) XXX

• 14 Mei 2012 - 11:06

Moeder:

Ook een fijn weekend gehad,40 km gelopen,gelukkig niet zo warm als bij jouw.
    Lijkt me wel een mooi gezicht iedereen in de houding in de bioscoop.Mooie maar ook aangrijpende foto,s.
    Zorg goed voor jezelf.
    Groetjes.

• 15 Mei 2012 - 21:21

Marcella:

goed gedaan Ben!

• 16 Mei 2012 - 20:22

Remko:

Ik beleef je avonturen vanuit mijn luie stoel. En sta af en toe op en salueer als Beatrix op tv is.

• 27 Mei 2012 - 08:19

Rodenbach Klinkt Mij:

Niet erg belgisch in de oren.
    Maar dat terzijde.
    Vandaag skypje doen?
    Kan dat ook via ipad, ik ga het checken.
    Tsjusss ninino