... op weg naar het slotaccoord - Reisverslag uit Tokio, Japan van Ben Bogaerts - WaarBenJij.nu ... op weg naar het slotaccoord - Reisverslag uit Tokio, Japan van Ben Bogaerts - WaarBenJij.nu

... op weg naar het slotaccoord

Door: Ben

Blijf op de hoogte en volg Ben

11 Oktober 2007 | Japan, Tokio

Het zal nog wennen worden straks op die ouderwetse toiletten in Nederland zonder verfrissende ingebouwde douche en dat alle deuren ongevraagd voor je open gaan en dat je altijd je handen kan schoon maken aan een warm nat servetje voor je gaat eten. De drukte went minder snel, maar als eenmaal begint te weten waar je naar toe moet is het gewoon lekker meestomen.

Waarschijnlijk de laatste keer in de oase van rust die de internetcafes hier bieden. Het zijn eigenlijk halve hotels (en zo worden ze, las ik in Nederland een keer) ook schijnbaar gebruikt door mensen die een minder vaste verblijfplaats hebben. Dan huur je gewoon voor een relatief schijntje een privecabine voor de hele nacht (ze blijven namelijk allemaal 24 uur open).

Vandaag eerst door een grote tuin/park gewandels hier in Shinjuku en vervolgens naar Ebisu gegaan voor het fotografiemuseum en daarna naar het wonder van moderne architectuur dat Roppongi Hills heet. Veel mooier krijg je het waarschijnlijk niet op het gebied van urban development op megaschaal. Het was een stralend heldere dag, dus ben ik weer twee keer de lucht ingegaan om van boven Tokyo te bewonderen. Het is echt niet normaal. Zover als je kan kijken is er bebouwing.

De wijk Roppongi is verder de meest westerse van Tokyo, met veel expats en toeristen. Ik ben maar naar een Nieuw Zeelands restaurant geweest om m'n tanden weer eens in wat stevigs te kunnen zetten.

Vervolgens naar de wijk Takanadobada, 2 haltes van Shinjuku vandaan om op zoek te gaan naar een cafe (tip van de Rough Guide) met de toch wel erg intrigerende naam Ben's Cafe. Helaas voorzag de Rough Guide niet in een kaartje van het gebied, dus na een dik half uur dwalen gaf ik het bijna op. Toen besloten om het adres systeem van Tokyo (een heel verhaal) te proberen te begrijpen en de odyssee kwam tot een einde bij Ben's Cafe. Ik was meteen helemaal thuis, Guinessje erbij en een beetje bladeren door m'n nieuwe fotoboek en livemuziek op de achtergrond.

Als alles morgen naar wens gaat, dan ga ik naar het Godzilla standbeeld, het reclamemuzeum, winkelen, struinen door de achterbuurten van Shinjuku en afsluiten in de bar van het Park Hyatt (waar Lost in Translation is opgenomen).

Het is mooi geweest, het lijkt of ik hier echt al een eeuwigheid ben, door alle indrukken.

Een groet!

Ben

• 12 Oktober 2007 - 07:18

Linda:

Koorddansende gorilla trekt veel bekijks
    TOKIO - Een gorilla uit de Higashiyama dierentuin in de Japanse stad Nagoya heeft zich uit verveling toegelegd op koorddansen. De 10-jarige Shabani gebruikt daarvoor een touw dat hij eigenlijk had gekregen om er langs omhoog te klimmen.

Directeur Hiroshi Kobayashi van de dierentuin in Nagoya liet weten dat de koorddansende gorilla een grote attractie is geworden. Elke dag verzamelen zich honderden mensen voor de kooi van Shabani om het dier op zijn touw te zien balanceren.

• 14 Oktober 2007 - 12:08

Hung Like A Donkey:

verfrissende ingebouwde douche; daar zeg je wat! Etc.