... de laatste dagen - Reisverslag uit Tokio, Japan van Ben Bogaerts - WaarBenJij.nu ... de laatste dagen - Reisverslag uit Tokio, Japan van Ben Bogaerts - WaarBenJij.nu

... de laatste dagen

Door: Ben

Blijf op de hoogte en volg Ben

10 Oktober 2007 | Japan, Tokio

Effe een kort berichtje en wat foto's voor het thuisfront.

Tokyo is toch een behoorlijk gekkenhuis. De ene keer krijg je er superveel energie van, de andere keer is het dodelijk vermoeiend.

Gisteren eerst wat rondgelopen in de skyscraperjungle van west Shinjuke. Heel rustig daar eigenlijk, omdat iedereen natuurlijk aan het werken was. Het was de eerste echt druilerige dag en ik heb m'n paraplu veel moeten gebruiken. Een van de megaflats was het Tokyo metropolitan government (ofzoiets) building. Een gigantische dubbele flat (45 verdiepingen) die zogezegd op de notre dame is geInspireerd qua architectuur. Met een lift ben je in minder dan een minuut (misschien wel een halve minuut) boven en dan sta je (gisteren in ieder geval) in de mist te staren. De rest van de dag in Harajuku en Shibuya doorgebracht. In Harajuku vooral rond gelopen. Harajuku is een wijk met een duur & chique gedeelte en een stuk waar de Japanse tieners hun byzarre kleding vandaan halen. In Shibuya eerst het beeld van het hondje bezocht (ben effe de naam kwijt). Dat hondje kwam tot negen jaar na de dood van z'n baasje op die plek op hem wachten op de tijd dat ie normaal van z'n werk terug zou komen. Na de dood van het hondje is er dat standbeeld opgericht. Dit verhaal kende ik uit de film Sans Soleil (van dezelfde regisseur als La Jetee en nu is de cirkel rond, al heb ik de bar La Jetee hier nog steeds niet open getroffen). Daarna in Shibuya cd winkels afgestruind naar van die leuke Japanse edities van cd's.

Vandaag vroeg begonnen met de gigantische vismarkt van Tokyo, vervolgens naar Ueno voor een museum en een tempel en toen naar de wijk Yanaka waar ik verdwaalde op een kerkhof.

Een paar foto's erbij voor 'het thuisfront' en tot ziens in Nederland!

Groet!

Ben

PS foto's opladen lukte niet. Die komen wellicht nog. Nou effe uitrusten en dan kijken of de Rock Mother Bar wat is.

• 10 Oktober 2007 - 10:23

Remko:

Goeie reis Ben! Heb je berichten weer met plezier gelezen. Het openbaar vervoer in Japan lijkt me een verademing, maar of het voor de rest wat is voor mij, ik weet het niet.

• 11 Oktober 2007 - 10:48

Pooky:

Hey,

je verhalen zijn echt heel erg leuk. Ik ken je niet en kwam toevallig op deze website, een goede vriend van me wil graag naar Tokyo voor 3 maanden om de taal te leren en het land te verkennen etc. Misschien kan jij hem meer info/tips geven? Dat zou heel erg lief zijn, zijn msn is sersjoow@gmail.com

Veel plezier!!!

xxx

• 14 Oktober 2007 - 12:07

Hung Like A Donkey:

Japanse tieners en hun bizarre kleding; daar zeg je wat! Trechters, koeiensap en etc.