Piepende bandjes, vlam in de pijp
Door: Ben
Blijf op de hoogte en volg Ben
07 September 2008 | Nederland, Amsterdam
Als sinds jaren is metrohalte Isolatorweg een soort mythische eindbestemming van lijn 50. Ik ben er nog nooit zo dicht in de buurt geweest als vandaag, maar het mooie is dat de mythe van het eindstation nog steeds in stand is gehouden.
Onze standplaat was de 180 graden bocht bij de Kabelweg waar de bollides zich de meester in het keren op de weg moesten tonen. Één sneuvelde op die plek en dit soort spektakel zorgt dan toch net voor die extra adrenalinestoot onder de toeschouwers. Een teleurgestelde toeschouwer: "Kut, ik keek net de andere kant op."
Met uitzicht op lijn 50 scheurden de auto's door de bocht, terwijl het langzaamaan ophield met zachtjes regenen. Een klein uitstapje naar een viewpoint onder het viaduct werd, nadat we ondeugend waren geweest, afgestraft door de altijd correcte security. Ik had het bordje echt niet gezien, maar als we de vriendelijke vrijwilliger moesten geloven hadden we wel dood kunnen zijn als we waren gevallen op het moment dat de Opel Manta er onder door scheurde. Wat een avontuur. Niet dat we van plan waren om juist onder een Opel Manta te gaan vallen natuurlijk. Dan eerder onder die gele Chevrolet (toch Joris W.?).
Maar goed, de reden dat ik hier was, was omdat Nicole B. haar vriend Edwin S. door dit killer parcours moest loodsen. Ze hebben het afgerond met een mooie 3de plek in hun klasse en een 7de plaats (toch, Nicole B.?) in het totale klassement.
Volgend jaar schijnt de zon en dan neem ik blikken bier mee!
Groet!
08 September 2008 - 02:16
Marcella:
Hey Ben, ja leuk zo'n auto rally! Toch leuk zo, op afstand op elkaars berichten reageren. Ik heb mezelf aangepraat dat ik een kleine inspiratie voor je bericht vanuit eigen land ben, maar wellicht is dit grootheidswaan...?! Ga je trouwens weer naar Japan, ik wist hier niets van! Wanneer gaat dat avontuur plaatsvinden? Ik hoor (lees) het wel!
x -
08 September 2008 - 07:39
Joris W.:
Top Ben, een geheel correcte verslaglegging van een groots evenement (en yes ut was een Chevrolet Corvette... met een dikke knalpijp).
08 September 2008 - 20:30
Flap Van P.:
Ja, mooi verhaal, leuke toevoeging van die knalpijp (een dikke) -broodnodig ook, want in dit hele avontuur weer geen trechter te bekennen. Geeft niet. Zelf ging ik ook uit in eigen land om in ontroering te kijken naar een dikke man die, enkel gehuld in een rode ballenknijper, in Sitges (daar dus) over de boulevard jogde. Was het niet zo intiem geweest, dan had ik een foto getrokken.
Zeg, zou het kunnen dat die mensen van die auto´s zich bij het inbrengen van benzine (van die speciale, voor die dikke knalpijpen) bedienen van grote rooie trechters? -
09 September 2008 - 07:08
Nicole:
He Ben, je hebt ons dus toch gezien (omdat je sms-de dat je dat niet zeker wist). En leuk dat je die crash er ook op hebt staan. Dat is toch inderdaad voor toeschouwers wel erg leuk. vond/vind ik tenminste altijd.
groetjes