Kaninchenzuchtverein
Door: Ben
Blijf op de hoogte en volg Ben
15 Oktober 2006 | Duitsland, Nütterden
Nutterden is een plaats waar het leven nog ongecompliceerd en puur is. Waarmee ik niet wil zeggen dat het leven hier ook niet zijn tegenslagen en kleine rampen kent. Zo heeft de hond van Nico recent bijna zijn staart verloren doordat de deur naar de achtertuin dichtwaaide op het verjaardagsfeest van vriendin Nicole. Vandaar dat ie nu ´s avonds tijdelijk met een fashionstatement voor honden door het leven moet. Het verjaardagsfeest leek aan het eind schijnbaar op een scene uit ´Texas Chainsaw Massacre´ met bloed op de meeste gasten, door een wild rondzwaaiende pijnlijk gecoupeerde staart.
Nutterden ligt vlakbij de wat grotere stad Kleve, dat een levendige partyscene kent. Na een schijnbeweging richting privatklub ´Inkognito´ werd gisteravond eerst het Parkhotel Schweizerhaus met een bezoek vereerd. Twee verdiepingen met vermaak voor jong en oud onder het genot van Bit Sun. Op de begane grond een brede mix van Duitse populaire muziek en onder een hedonistisch danshol voor Duitse tieners, waar ik geleerd heb dat ook Duitsland inmiddels een reggeaton producerend land is.
Omdat het alternatieve hart ook blijft kloppen moest vervolgens nog de NullBock-No Future tent ´RadHaus´ (http://www.radhaus-kleve.de) aangedaan worden. Doordat het aantal Ghoten op straat steeds groter werd wisten we dat we de auto op het juiste parkeerterrein neergezet hadden. Binnen heerste een surrealistische sfeer, doordat de muziek volledig conflicteerde met hetgeen je van het vleermuizenvolk zou verwachten: jaren 80 hits van het belabberdste soort (John Farnhem, Mister mister als tragische dieptepunten). De laatste uren werd het tij nog enigszins gekeerd richting Duitse hiphop en gelukkig ook nog Skandal im Sperbezirk.
Aangezien onze auto inmiddels met Nicole al huiswaarts was gekeerd, moest er een taxi geregeld worden. Waarschijnlijk mag Nico nu nooit meer taxi´s in Kleve bellen, aangezien we er twee naar onbestemde kruispunten hebben laten komen, om vervolgens toch maar met de eerste de beste lege taxi die voorbij kwam nach Nutterden zurück zu fahren.
Thuis wachte Flint de hond inclusief fashionstatement ons trouw op en onder het genot van een laatste kopje thee hebben we het een nacht genoemd.
Zondag was het tijd voor contact met de lokale bewoners van het dorp. Nicole had al een scala aan activiteiten voorbij laten komen van wat de verschillende verenigingen (de schietvereniging, de konijnenfokvereniging (is er een verband), etc.) zoal aan events organiseren.
Deze dag werd er een rommelmarkt in het parochiehuis van Nutterden georganiseerd. En een rommelmarkt (van één kamer groot) is nattuurlijk geen rommerlmarkt zonder keuze uit een stuk of tien taarten voor bij de koffie. De worsten vielen helaas een beetje tegen, want knak in plaats van braad. De lokale bejaarden waren duidelijk in hun sas dat ook een jongere generatie nog steeds de weg naar het parochiehuis weet te vinden.
Al met al een top weekend in een dorp dat door Nederlandse toeristen volstrekt onterecht nog te vaak links wordt laten liggen. Ik ben verkocht en kan niet wachten tot de volgende keer.
Nico & Nicole (& Eefke): bedankt voor het top weekend!
Groet,
Ben
15 Oktober 2006 - 19:20
Herrn SPUIS:
Jawohl, ook ik ga ooit terug naar die heimat!
Wt is er passiert met je achtergrond??? Ik zie tieten........... -
15 Oktober 2006 - 19:53
Gustaaf-ooooo:
bloggen vanuit je eigen huis...Nee, dat kan echt niet. -
15 Oktober 2006 - 19:55
Gustaaf-oooooo:
met je hond op de bank...Nee, dat kan echt niet. -
16 Oktober 2006 - 06:57
Mootje:
Misschien dat ik me dus voor dit soort berichten toch maar moet gaan afmelden. Het was goed om te weten dat je een leven had voor 4 maanden, maar nu wil ik graag dat dat over is :-P -
16 Oktober 2006 - 06:58
Mootje:
Oh ja, die fashionstatement heeft onze hond ooit ook gemaakt. Die bleef bij het snuffelen altijd met die kap op de grond hangen, kwam vast te zitten in de bosjes en werd uitgelachen door andere honden. Heb je daar geen foto's van? -
17 Oktober 2006 - 06:53
Eefke:
Ben, het is echt leuk om te lezen, ik heb weeeer gelachen!
Het was echt leuk dit weekend!